Poolbiljarten

Hoe kunnen wij met een team meedoen?

 In de zomer komen alle pool-kalenders beschikbaar en gaan we onze kalender opstellen. De inschrijving voor teams (competitie + beker > regionaal en landelijk) start dan per medio/eind augustus. Alles over deze competities vindt u op de Teamcompetitie Pool pagina.

 

Inschrijving voor de Landelijke Teamcompetitie Pool 2024-2025 is derhalve nog niet geopend en zal verlopen via Cuescore. De inschrijvingen zullen via CueScore worden verwerkt vanaf ongeveer eind augustus.

 

De regio's organiseren de Regionale Teamcompetitie en die hanteren allemaal hun eigen inschrijftermijnen. Deze worden ook vaak pas in de zomervakantie bekendgemaakt.

 

Je kunt in je poolzaal vragen of je met een team mag inschrijven en vervolgens kun je terecht bij de regio.


Op deze pagina alle info over hoe je kunt inschrijven, en hier de directe inschrijfpagina voor zowel landelijke als regionale competitie - met ook alle info hoe je een keu kunt willen. Zoals gezegd: vooralsnog niet open, maar houd deze pagina's goed in de gaten.

 

---

 

Ben je nieuw in de poolsport? Zie hier een paar simpele stappen waar te beginnen. 

 

Stap 1: Lid worden van de landelijke bond (KNBB). 

Stap 2: Evenementen opzoeken  

Stap 3: Spelen maar!

 


Stap 1 Lid worden van de KNBB: 

Word eerst lid van de KNBB en volg de aanwijzingen op https://www.poolbiljarten.nl/organisatie/lid-worden-contributie 

 


Stap 2 Evenementen opzoeken: 

 

Wat voor een evenementen worden er georganiseerd?

  • Individuele toernooien (Regionaal & Landelijk) 
  • Team competities (Regionaal & Landelijk)

 

Waar kan ik deze info vinden?

 

Hoe schrijf ik me in voor teamcompetitie? 

 

Kan ik me ook inschrijven voor teamcompetitie als ik nog geen team heb?

  • Neem gerust contact op met de desbetreffende regio (via email), wellicht kunnen zij helpen je in contact te komen met een team. Of je kunt online via deze pagina een team zoeken. 

 

 

Stap 3 Spelen maar!

Nu heb je alles geregeld…! Have fun 😉 

 

 

 

Hoe schrijf ik in voor de teamcompetitie pool?

De onderstaande websites zijn beschikbaar met meer informatie en waar de stappen worden uitgelegd.

Voor nieuwe KNBB-leden staan alle stappen uitgelegd op https://www.teamcompetitie.nl/pool/. Bestaande KNBB-leden kunnen het beste gebruikmaken van http://www.knbbpool.nl/. Op de laatste website is ook nog een leuke actie waarbij je kans maakt op een gratis keu!

 

Het complete overzicht van inschrijvingen voor teamcompetities voor alle secties, incl. links naar inschrijfpagina's, vind je hier. En inschrijving voor landelijke teamcompetities hier.

 

 

Wil je eerst eens weten waar nu eigenlijk bij jou in de buurt poolzalen zijn?
Check hier voor het overzicht van snookerzalen in jouw buurt. (Filter op afstand van huis, en op ‘pool’.)

 

 

Over pool
Pool is één van de meest toegankelijke biljartvarianten! Op iedere hoek van de straat is wel een pooltafel te vinden. Het is bij uitstek de biljartsoort die wordt gespeeld door jonge mensen die houden van een combinatie van actie, snelheid en strategie. Pool is ook populairder dan ooit, en is steeds vaker live op tv. (Bijvoorbeeld de finale van het NK Pool live op RTL7, en de Mosconi Cup live op Viaplay, voorheen op Ziggo Sport.)  Nederland heeft door de jaren heen met o.a. Niels Feijen, Nick van den Berg, Huidji See, Marc Bijsterbosch en Alex Lely altijd internationale toppers gehad.

 

 

Over de indeling van poolcompetities: landelijk & regionaal

De Nederlandse teamcompetitie-structuur voor pool bestaat in Nederland uit 4 landelijke niveaus. Dit zijn de Eredivisie (1 poule), de 1e Divisie (1 poule), de 2e Divisie (2 poules) en de 3e divisie (4 poules). De Landelijke teamcompetitie wordt georganiseerd door de werkgroep Landelijke Teamcompetitie waarbij op een hoger niveau wordt gespeeld en de reisafstanden ook groter zijn. Wedstrijden vinden plaats op zondagen (aanvang 13:00).

 

Naast de Landelijke teamcompetitie wordt de Regionale teamcompetitie georganiseerd door de 4 Regio's van de sectie pool (variërend van 1e t/m 3e klasse). De Regionale teamcompetitie heeft een meer recreatief karakter en wordt gespeeld in en georganiseerd door de regio's. Wedstrijden vinden plaats op doordeweekse avonden.

 

Een nieuw team kan zich inschrijven voor zowel de Regionale als de Landelijke teamcompetitie. In de meeste regio's is het ook toegestaan om als speler/team in beide teamcompetities uit te komen.

 

Alle informatie over de regio's vind je op: https://www.poolbiljarten.nl/organisatie/regios

 

 

Pool in Nederland is opgedeeld in vier regio's. Niet alleen is er dus altijd wel een Poolzaal in je directe omgeving, maar worden door het spelen in een regio de reisafstanden voor de uitwedstrijden binnen alleszins redelijke grenzen gehouden.

 

Regio 1                      
Groningen
Friesland
Drenthe
Overijssel


Regio 2    
                  
Noord-Holland
Utrecht/Flevoland
Gelderland


Regio 3    
                  
Haaglanden
Rijnmond


Regio 4    
                  
Zeeland
Noord-Brabant
Limburg

 

 

Relevante links

Reglementen van alle competities

Website Poolbiljarten.nl

Helpdesk Pool
Teamcompetitie-pagina Poolbiljarten

 

 

 

Vragen

Vind antwoord op de meestgestelde vragen of stel uw vraag op onze helpdesk

KNBB, Archimedesbaan 7, 3439 ME Nieuwegein

T 030-6008401 - E info@knbb.nl - www.knbb.nl