Poolbiljarten

Pool is één van de meest toegankelijke biljartvarianten! Op iedere hoek van de straat is wel een pooltafel te vinden. Het is bij uitstek de biljartsoort die wordt gespeeld door jonge mensen die houden van een combinatie van actie, snelheid en strategie. Pool is ook populairder dan ooit! Zo wordt de Mosconi Cup op RTL 7 door zo’n 200.000 mensen bekeken, en heeft Nederland met o.a. Niels Feijen en Nick van den Berg een aantal internationale toppers.

 

Hoe kunnen wij met een team meedoen?

De Nederlandse teamcompetitie-structuur voor pool bestaat in Nederland uit 4 landelijke niveaus. Dit zijn de Eredivisie (8 teams), de 1e Divisie (idem), de 2e Divisie (2 poules van 10 teams, Noord en Zuid)) en de 3e divisie (4 poules van 8 of 9 teams, Noord, Oost, West en Zuid).

 

Onder de divisies wordt de Regionale Teamcompetitie georganiseerd door de afzonderlijke districten poolorganisatie van de sectie pool (variërend van 1e t/m 5e klasse). Aan het eind van een competitieseizoen worden play-offs georganiseerd voor de nummers 2 t/m 5 van elke Divisie of Klasse, waarna de winnaar hiervan zich samen met de nummer 1 uit de competitie plaatst voor het NK. Dit principe geldt niet voor de Ere en 1e divisie, hier is de nummer 1 direct kampioen.

 

Je kunt in je poolzaal vragen of je met een team mag inschrijven en vervolgens kun je terecht bij het district, zie voor contactinfo: HIER.

 

 

Website: www.poolbiljarten.nl

Helpdesk Pool: http://helpdeskpool.knbb.nl/

 

Vragen

Vind antwoord op de meestgestelde vragen of stel uw vraag op onze helpdesk

KNBB, Archimedesbaan 7, 3439 ME Nieuwegein

T 030-6008401 - E info@knbb.nl - www.knbb.nl