Driebanden groot

Hoe kunnen wij met een team meedoen?

 

Over KNBB Sectie Driebanden
De KNBB Sectie Driebanden bestaat uit individuele leden die aan diverse toernooien deel kunnen nemen: momenteel de Grand Prix toernooien en 3CC Survival, en mogelijk komen er nog meer bij in de toekomst.

 

Binnen de sectie Driebanden kun je deelnemen aan de divisies driebanden groot. De competities driebanden groot zijn van Eredivisie tot en met vierde divisie, en worden gespeeld op matchtafels. (Dit zijn de grote tafels, veelal voor de meer gevorderde driebanden spelers. De ‘normale’ tafels zijn driebanden klein; wil je je daarvoor inschrijven zie dan de tekst van carambole.)

 

 

 

Inschrijven voor teamcompetities
Het is niet mogelijk om individueel in te schrijven en dan (zonder team) toch aan de teamcompetitie deel te nemen. Je moet daadwerkelijk onderdeel van een team zijn of het verzoek indienen om met een team in contact gebracht te worden.

 

Een nieuw team kan zich inschrijven door een mail te sturen aan competitie@knbb-driebanden.nl met het verzoek een inlogcode te krijgen voor het inschrijven van een team aan de teamcompetitie/bekercompetitie van de sectie Driebanden. Men kan zich dan inschrijven via de wedstrijdsite van de KNBB sectie Driebanden: www.biljartpoint.nl

 

Alle leden van een team, alsmede de teamleider, dienen lid te zijn van de KNBB sectie Driebanden.

 

Je kunt via een vereniging of rechtstreeks met een team aan de divisies deelnemen. De inschrijving sluit eind juni en na sluiting wordt de indeling van de competitie opgesteld. Er wordt na toepassing van degradatie/promotie ook ingedeeld op basis van speelsterkte van het team/spelers.

 


Zoek je als speler een team?
Kun je geen team formeren maar wil je wel graag aan de competitie deelnemen dan kun je je ook melden bij een van de onderstaande zalen. Ongetwijfeld kunnen ze je daar in contact brengen met een daar reeds spelend team. Veel teams kunnen wel extra spelers gebruiken en deze spelers kunnen je ongetwijfeld op weg helpen binnen de KNBB competitie en ook helpen je spel te verbeteren. Heb je als speler nog geen team, kun je ook online via deze pagina een team zoeken. 

 


Inschrijfperiode
Het complete overzicht van inschrijvingen voor teamcompetities voor alle secties, incl. links naar inschrijfpagina's, vind je hier. 

 

De inschrijfperiode voor deelname aan de teamcompetitie seizoen 2024-2025 loopt van 15 juni tot en met 31 juli 2023. De vermoedelijke start van de teamcompetitie is in de tweede week van september.

 

Het inschrijven voor individuele toernooien kan meestal enkele weken voorafgaand aan de start van het evenement via de website driebanden.nl. De evenementen worden vooraf aangekondigd op de website en op social media.

 


Wil je eerst eens weten waar nu eigenlijk bij jou in de buurt driebanden locaties zijn?

Check hier voor het overzicht van driebandenzalen in jouw buurt. (Filter op afstand van huis, en op ‘driebanden’.)  
In elk van deze zalen kunnen ze je informeren en helpen met het lidmaatschap van de KNBB en het inschrijven van een team.

 

 

 

Relevante links
Website Driebanden
Helpdesk driebanden
Helpdesk driebanden inschrijven teamcompetitie
Reglementen

 

 


Driebanden in Nederland is landelijk georganiseerd. Door de indeling van de competitie in een Eredivisie, waarin alle nationale en vele internationale toppers deelnemen,  t/m een 4e divisie, heeft zij alles te bieden voor recreant t/m de topsporter. Door de regionale indeling zijn er zeker ook bij jou in de buurt mogelijkheden om aan deze competitie deel te nemen.

Het driebanden op de grote matchtafel mag zich in een toenemende belangstelling verheugen. Driebanden is niet alleen spectaculair en stoer, maar vereist ook heel veel finesse. Je hoeft nooit heel lang te wachten op je beurt omdat lange series zoals in libre of bandstoten vrijwel onmogelijk zijn, en daarmee wordt driebanden gezien als een echte ‘action game’. Door de kameraadschap binnen teams en de gezelligheid van driebanden zijn er verhoudingsgewijs veel driebanden teams in Nederland, waardoor je eigenlijk altijd dicht bij jou in de buurt teamcompetitie kunt spelen!

En, ook niet onbelangrijk: al sinds jaar en dag behoort Nederland tot de absolute wereldtop met mannen als Rini van Bracht en Christ van der Smissen, en tegenwoordig Dick Jaspers, Glenn Hofman, Jeffrey Jorissen, Sam van Etten, of de regerend wereldkampioen bij de vrouwen, Therese Klompenhouwer.

 

 

Vragen

Vind antwoord op de meestgestelde vragen of stel uw vraag op onze helpdesk

KNBB, Archimedesbaan 7, 3439 ME Nieuwegein

T 030-6008401 - E info@knbb.nl - www.knbb.nl