Driebanden groot

 

Het driebanden op de grote matchtafel mag zich in een toenemende belangstelling verheugen. Driebanden is niet alleen spectaculair en stoer, maar vereist ook heel veel finesse. Je hoeft nooit heel lang te wachten op je beurt omdat lange series zoals in libre of bandstoten vrijwel onmogelijk zijn, en daarmee wordt driebanden gezien als een echte ‘action game’. Door de kameraadschap binnen teams en de gezelligheid van driebanden zijn er verhoudingsgewijs veel driebanden teams in Nederland, waardoor je eigenlijk altijd dicht bij jou in de buurt teamcompetitie kunt spelen!

En, ook niet onbelangrijk: al sinds jaar en dag behoort Nederland tot de absolute wereldtop met mannen als Rini van Bracht en Christ van der Smissen, en tegenwoordig Dick Jaspers, Raimond Burgman, Jean van Erp of de regerend wereldkampioen bij de vrouwen, Therese Klompenhouwer.

 

Hoe kunnen wij met een team meedoen?

Binnen de sectie Driebanden kun je deelnemen aan de divisies driebanden groot. De competities driebanden groot zijn van Eredivisie tot en met vierde divisie, en worden gespeeld op matchtafels. (Dit zijn de grote tafels, veelal voor de meer gevorderde driebanden spelers. De ‘normale’ tafels zijn driebanden klein; wil je je daarvoor inschrijven zie dan de tekst van carambole.)

 

Je kunt via een vereniging of rechtstreeks met een team aan de divisies deelnemen. De inschrijving sluit eind juni en na sluiting wordt de indeling van de competitie opgesteld. Er wordt na toepassing van degradatie/promotie ook ingedeeld op basis van speelsterkte van het team/spelers.

 

Driebanden in Nederland is landelijk georganiseerd. Door de indeling van de competitie in een Eredivisie, waarin alle nationale en vele internationale toppers deelnemen,  t/m een 4e divisie, heeft zij alles te bieden voor recreant t/m de topsporter. Door de regionale indeling zijn er zeker ook bij jou in de buurt mogelijkheden om aan deze competitie deel te nemen.

 

Wil je met minimaal zes of meer vrienden deel gaan nemen aan de Driebandencompetitie dan kun je via het PDF bestand onderaan de website pagina een Driebandenzaal in jouw regio vinden. In elk van deze zalen kunnen ze je informeren en helpen met het lidmaatschap van de KNBB en het inschrijven van een team.

 

Kun je geen team formeren maar wil je wel graag aan de competitie deelnemen dan kun je je ook melden bij een van de onderstaande zalen. Ongetwijfeld kunnen ze je daar in contact brengen met een daar reeds spelend team. Veel teams kunnen wel extra spelers gebruiken en deze spelers kunnen je ongetwijfeld op weg helpen binnen de KNBB competitie en ook helpen je spel te verbeteren.

 

 

 

Wil je met jouw team meedoen? Klik hier voor de inschrijvingspagina. De reglementen/inschrijfvoorwaarden vind je hier.

 

 

website: www.driebanden.nl

Helpdesk driebanden: http://helpdeskdriebanden.knbb.nl/

 

Helpdesk driebanden inschrijven teamcompetitie: http://helpdeskdriebanden.knbb.nl/support/solutions/articles/1000218421-hoe-kan-een-team-meedoen-aan-de-competities-van-driebanden-

 

Vragen

Vind antwoord op de meestgestelde vragen of stel uw vraag op onze helpdesk

KNBB, Archimedesbaan 7, 3439 ME Nieuwegein

T 030-6008401 - E info@knbb.nl - www.knbb.nl